SCHRIJFWEDSTRIJD VOOR DE JEUGD

 

Stichting Gezond Leefmilieu Venray (GLV) streeft naar een gezonder leefmilieu in onze gemeente. De stichting is niet aan een bepaalde politieke partij verbonden maar het is natuurlijk wel de politiek die allerlei besluiten neemt en die zo invloed heeft op ons leefmilieu. Daarom vindt GLV de gemeenteraadsverkiezing in maart belangrijk. GLV roept de burgers van Venray op om bij het uitbrengen van hun stem het belang van een gezonde leefomgeving zwaar te laten wegen. Een gezonde leefomgeving is ook van groot belang voor de toekomst, niet alleen de toekomst van onszelf, maar ook die van de jeugd.

Met het oog op de gemeenteraadverkiezingen schrijft het GLV daarom een wedstrijd uit voor de jeugd tot 18 jaar. De opdracht luidt:

Schrijf een tekst voor de mensen die in maart mogen stemmen voor de gemeenteraad van Venray. Benadruk het belang van een gezond leefmilieu in onze gemeente, ook voor de toekomst van de jeugd die nu nog niet mag stemmen. Denk hierbij aan schone lucht en water, aan een gezonde bodem en aan de natuur.

 

Je mag natuurlijk gebruik maken van internet om jezelf op ideeën te brengen of om informatie na te zoeken, maar de tekst die je inlevert, moet helemaal van jouzelf zijn.

De tekst moet tussen de 100 en 500 woorden bevatten.

Je naam, adres, mailadres en je leeftijd moet je erbij vermelden, evenals de school waarop je zit.

Inleveren kan per mail bij Mia Wegh-van Berlo op dit mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De tekst moet uiterlijk 3 maart binnen zijn.

Wat valt er te winnen? Veel eer, publiciteit in de lokale pers en een geldprijs.

Eerste prijs een envelop met 100 euro

Tweede prijs 75 euro

Derde prijs 50 euro

.