Werkgroep Gezond Leefmilieu Venray wordt Stichting.

Werkgroep Gezond Leefmilieu Venray wordt Stichting.

Op maandag 10 december 2018, is de stichtingsakte van Gezond Leefmilieu Venray getekend bij notaris Weijs in Venray.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft Gezond leefmilieu Venray als doelstelling het bevorderen van een gezond leefmilieu voor alle inwoners in de gemeente Venray.

In januari 2018 werd de werkgroep Gezond Leefmilieu Venray in het leven geroepen. Diverse buurtinitiatieven in de Gemeente Venray werkten hierin samen. 16 afgevaardigden uit Ysselsteyn, Castenray, Veulen, Oirlo, Venray, Leunen en de kerngroep Limburg Gezonder kwamen bij elkaar om te bespreken hoe zij de stem van verontrustte burgers beter konden laten horen. Zij vertegenwoordigden een grote groep burgers die zich ernstige zorgen maken.

Het GLV heeft van zich laten horen bij de totstandkoming van de Visie op de  Veehouderij, en heel recent bij ”Boeren en Buren”. Bij dit laatste project gaat het om het gezamenlijk meten van de luchtkwaliteit in Venray.

Met het oprichten van een officiële Stichting krijgen alle inwoners van Venray, de gelegenheid zich aan te sluiten bij het GLV, onder andere door zich aan te melden als begunstiger.